Batran la 27 de ani!!!!!!!!!!!!!!

Capacitatea mintală începe să intre în declin la 27 de ani, au descoperit oamenii de ştiinţă.

Potrivit unor studii recente, omul atinge maximul capacităţii mintale la 22 de ani, pentru ca cinci ani mai târziu aceasta să înceapă să se deterioreze. Terapiile destinate încetinirii sau prevenirii afecţiunilor ce apar odată cu procesul de îmbătrânire trebuie începute mult mai devreme decât se credea până acum, explică profesorul Timothy Salthouse, de la Universitatea din Virginia, citat de telegraph.co.uk.

Studiul realizat pe 2.000 de subiecţi, atât femei şi bărbaţi, a durat peste şapte ani. Au fost analizate persoane cu vârste între 18 şi 60 de ani, cărora li s-a cerut, printre altele, să rezolve puzzle-uri sau să-şi amintească anumite cuvinte sau amănunte ale unor întâmplări. Teste asemănătoare se folosesc pentru diagnosticarea unor tulburări psihice, inclusiv demenţa.

Rezultatele au arătat că în nouă din 12 cazuri, vârsta la care se atinge maximul capacităţii mintale este de 22 de ani. La 27 de ani, cei mai mulţi înregistrează rezultate semnificativ mai slabe decât în anii anteriori, în special la testele de gândire analitică, viteză de gândire şi vizualizare spaţială. Capacitatea de memorare începe să scadă, în general, la 37 sau la 42 de ani.

Totuşi, studiul apărut în publicaţia academică Neurobiology Of Ageing concluzionează că abilităţile bazate pe cunoştinţele acumulate în timp sunt într-o continuă creştere până la 60 de ani.


Reclame

4 gânduri despre „Batran la 27 de ani!!!!!!!!!!!!!!

  1. Scuzama am 21 de ani . Cum poti spune ca atingi capacitatea maxima de gandire la varsta de 22 de ani ??? Esti …… Omul cat traieste invata !!!!!! Vai de voi oameni de stiinta si ce mai sunteti voi !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s